Kosten aanvraag verklaring omtrent het gedrag

Kosten aanvraag VOG

Voor de aanvraag van de verklaring omtrent het gedrag (VOG) moet u kosten (leges) betalen. Deze kosten verschillen per soort aanvraag en de wijze waarop u de verklaring omtrent het gedrag aanvraagt.

Kosten VOG - via gemeente
Indien u de verklaring omtrent het gedrag via de gemeente aanvraagt, bedragen de kosten iets meer dan € 30,00. De leges betaalt u direct bij de aanvraag bij het gemeenteloket.

Kosten elektronische aanvraag VOG
De leges voor een elektronische aanvraag van een verklaring omtrent het gedrag  bedragen iets meer dan € 25,00. De leges betaalt u direct online via iDeal bij het doen van de aanvraag. De elektronische aanvraag is ongeveer € 5,00 goedkoper dan een aanvraag via de gemeente.

De elektronische aanvraag dient geïnitieerd te worden door de organisatie of de instelling die de verklaring omtrent het gedrag verlangt. Daarvoor is het noodzakelijk dat de betreffende organisatie of instelling zich kan authentiseren door middel van eHerkenning.

Kosten VOG voor rechtspersonen
Voor de aanvraag van de verklaring omtrent het gedrag  voor rechtspersonen moet u kosten (leges) betalen. De leges bedragen ongeveer € 150,00. Als u de aanvraag doet, moet u dit bedrag overmaken.

Betaling van de leges geschiedt door middel van rechtstreekse betaling aan het COVOG. rekeningnummer 19.23.27.984, ten name van het Ministerie van Justitie / Dienst Justis / COVOG te Den Haag. Vergeet niet de naam van de aanvrager te vermelden!

Voor een overboeking uit het buitenland hebt u voor de betaling de volgende gegevens nodig:

IBAN-code: nl80 rabo 0192327984,
BIC-code (swiftcode) RABONL2U,
Rabobank International te Utrecht.

De betalingsgegevens vindt u tevens op het aanvraagformulier. Controleer deze altijd zorgvuldig.

 

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden