VOG afgewezen

Is uw VOG afgewezen? Een VOG hebt u vaak nodig voor uw werk of andere belangrijke zaken. Wanneer de VOG dan wordt afgewezen, kan dat grote gevolgen hebben voor uw toekomst. Wij begrijpen dat heel goed. Onze advocaten zijn gespecialiseerde in de VOG-procedure en kunnen u helpen om alsnog een VOG te krijgen.

Redenen VOG afgewezen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een VOG is afgewezen. Meestal is het omdat u binnen de terugkijktermijn bent veroordeeld voor een strafbaar feit of omdat u nog verdachte bent in een strafzaak die nog open staat.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Wanneer de VOG is afgewezen, kunt u hier vaak nog goed verweer tegen voeren. Bij een daadwerkelijke afwijzing van de VOG is het vaak niet meer mogelijk om een zienswijze in te dienen. Dat stadium is dan al gepasseerd. Heeft u met spoed een VOG nodig, dan kunt u overwegen om direct een bezwaarschrift in te dienen tegen de beslissing van het VOG en gelijktijdig een voorlopige voorziening aanvragen. Met een voorlopige voorziening legt u uw zaak met spoed voor aan de rechter zodat u eerder een rechterlijk oordeel krijgt.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden